Ellivuoren Portti mahdollistaisi valtatien 12 risteykseen uuden huoltoaseman sekä asuin- ja liikerakentamista

Uutiset

Kaavatyön pohjaksi on valmisteltu idealuonnos.

Ellivuoren Portti

Ellivuoren Portin idealuonnos. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Sastamalassa viritellään asemakaavan laatimista valtatien 12 varteen Ellivuoreen johtavan Karkunkyläntien risteykseen. Tarkoituksena on mahdollistaa liikenneaseman ja pientaloasutuksen sijoittuminen.

Maanomistajat ovat valmistelleet kaavatyön pohjaksi idealuonnoksen maankäytöstä. Se on nimetty Ellivuoren Portiksi. Nykyisin alueella on tilakeskus lähipeltoineen ja metsäsaarekkeineen sekä kaksi pientaloa. Pinta-alaltaan se on noin seitsemän hehtaaria.

Toteutuessaan sellaisenaan idealuonnos mahdollistaisi huoltoaseman rakentamisen Karkunkyläntien pohjoispuolelle valtatien 12 risteykseen. Alueelle tulisi myös raskaan liikenteen paikoitusalue, liikerakennuksia ja pientaloja. Asuin- ja liikerakentamista on esitetty myös Karkunkyläntien eteläpuolelle, mutta huomattavasti vähemmän kuin pohjoispuolelle.

Asia on esillä ympäristölautakunnassa.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat