Tarvittavat maanvuokrasopimukset allekirjoitettu: Katso tästä tuulivoimaloiden alustavat sijainnit Sastamalan Kärmekalliolla

Uutiset

Kaavoitussopimus on kaupungin käsiteltävänä.

Kärmekallio

Asutus Kärmekallion hankealueella ja sen lähistöllä. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Sastamalassa Kärmekallion tuulivoimaloiden kaavoitussopimus on käsiteltävänä. Asia on parhaillaan kaupungin päätöksenteossa.

Hanketta ajava Eurowind Energy on solminut tarvittavat maanvuokrasopimukset seitsemän tuulivoimalan sijoittamiseksi alueelle. Alustavan hankealueen sisällä on kaksi asuinrakennusta, mutta ne ovat asumattomia. Kyseisellä alueella alustavan melumallinnuksen mukaan ylittyy 35 desibelin meluraja. Tuulivoimaloiden suunnitelluista paikoista kolmen kilometrin etäisyydellä on 126 vakituista asuinrakennusta ja seitsemäntoista lomarakennusta.

Kaavoitussopimus ja osayleiskaavoituksen käynnistäminen jätettiin alkuvuodesta pöydälle. Syynä oli se, että tuulivoimarakentamisen yleisiä periaatteita kaupungissa haluttiin selkeyttää.

Kärmekallion kaavoitussopimusta on tarkistettu alkuperäisestä. Siinä on huomioitu valtuuston linjaamat periaatteet.

Mikäli ympäristölautakunta hyväksyy esityksen, etenevät kaavoitussopimus ja osayleiskaavoituksen käynnistäminen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat