Keikyässä juhlitaan kunnostettua riippusiltaa ja 100-vuotiasta voimalaitosta

Uutiset

Ohjelmassa on muun muassa puheita ja musiikkia.

Äetsän voimalaitos ja Keikyän riippusilta

Äetsän voimalaitos ja Keikyän riippusilta.

Mitä? Sastamalassa Keikyässä vietetään juhlia perusteellisesti kunnostetun riippusillan ja satavuotiaan Äetsän voimalaitoksen kunniaksi. Ohjelmassa on muun muassa puheita ja musiikkia.

"Riippusilta on tärkeä kulkureitti ja jokimaiseman kaunis yksityiskohta, jonka korjaaminen oli keikyäläisille ja lähiympäristön asukkaille ja yrityksille itsestäänselvyys", kertoo Keikyän Perikunnan puheenjohtaja Markku Torpo. Yhdistys vuokrasi riippusillan kaupungilta kolmeksikymmeneksi vuodeksi ja järjesti mittavat talkoot.

Äetsän voimalaitoksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1919. Sigurd Frosteruksen suunnittelema tiilinen rakennus valmistui kaksi vuotta myöhemmin. Uusi voimalaitos otettiin käyttöön vuonna 1996. Satavuotisjuhlan kunniaksi vesivoimalaitos sai juhlavan valaistuksen. "Onhan se sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan osa maamme näyttävimpiä rakennettuja kulttuuriympäristöjä", luonnehtii sidosryhmäsuhteiden johtaja Stefan Sundman UPM Energyltä.

Juhlapäivän musiikista vastaavat Petri Kiiski, Jukka Keskitalo ja Sekulit sekä Kiikan torvisoittokunta. Kotiseutukatsauksen esittää Mika Susi. UPM:n ja Keikyän Perikunnan edustajat käyttävät puheenvuorot. Vanhaan voimalaitokseen ja riippusiltaan pääsee tutustumaan oppaiden johdolla. Keikyän Perikunnan talkooväki tarjoaa juhlakahvit.

Missä? Keikyän riippusillalla ja Äetsän voimalaitoksella. Molemmille pääsee Kokemäenjoen Pehulan puolelta ovat Myllytieltä.

Milloin? Juhlapäivää vietetään sunnuntaina 29. toukokuuta alkaen kello 9. Ohjelmallinen osuus on kello 13 voimalaitoksen piha-alueella.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat