Ellivuoressa maastopyöräillään läpi kesän – Katso kuvat vauhdikkaan lajin parista!

Menovinkki · Uutiset

Paikallinen bike park on suunnattu etenkin perheille ja lajin ensipolkaisuita ottaville.

Ellivuori bike park

Maastopyöräilijät valtaavat kesäisin laskettelukeskuksen maastot. Kuva: Mikko Joona

Sastamalassa Ellivuori on taas kesäaikaan maastopyöräilijöiden paratiisi. Tarjolla on kahdeksan eritasoista reittiä aloittelijoista konkareihin.

Ellivuori bike park

Bike parkin rakentamisessa tarvitaan lihasvoiman lisäksi konevoimaa. Kuva: Miikka Mäkelä

Bike park on maastopyöräilijöille suunnattu harrastuspaikka. Laskettelurinteisiin ja viereisiin metsiin on kaivinkoneella ja lihastyövoimalla linjattu alaspäin suuntautuvia polkuja ja väyliä. "Reiteillä on kallistettuja mutkia, pieniä hyppyjä ja muita lisähaasteita tuovia elementtejä hauskuuden maksimoimiseksi", kertoo projektipäällikkö Miikka Mäkelä.

Mäen laelle noustaan talvitoimintaan suunnatulla hissillä, jonka ankkuri asetetaan satulan tai takapuolen alle. Alas vievien reittien pituus vaihtelee noin puolen kilometrin ja 800 metrin välillä.

Ellivuori bike park

Ellivuoressa reitit on suunnattu etenkin perheille ja lajin ensipolkaisuita ottaville. Kuva: Miikka Mäkelä

Ellivuori bike park

Reitit on merkitty kattavasti opasteilla. Kuva: Miikka Mäkelä

Ellivuoren bike park on suunnattu etenkin perheille ja lajin ensipolkaisuita ottaville. "Tämän takaavat yksi Suomen helpoimmista hissinousuista ja muutamat helpot reitit, joita voisi ajaa alas melkein jopa Jopolla", Miikka Mäkelä luonnehtii.

Peruspyörällä rinteisiin ei kuitenkaan ole syytä suunnata. Bike parkeissa ajetaan nykyaikaisella maastopyörällä, jossa on vähintään etujousitus ja tehokkaat hydrauliset levyjarrut. Tämän lisäksi vaaditaan asianmukainen kypärä ja suositellaan hanskoja ja polvisuojia. "Mikäli omaa pyörää ja välineitä ei löydy, niitä voi vuokrata lipunmyyntipisteestä, joka sijaitsee hotellin puoleisella hissin ala-asemalla", vinkkaa Miikka Mäkelä.

Ellivuoren bike parkissa on panostettu tälle kaudelle uusien reittien lisäksi myös fasiliteetteihin ja palveluihin. Tarjolla on upouusia vuokrapyöriä ja hissin ala-asemalla palvelee WC. Näiden lisäksi pyörän saa ajon jälkeen puhtaaksi painepesurilla pyöränpesutelineillä. Hiet pyyhkiytyvät pois aivan vieressä olevalla uimarannalla.

Toisinaan bike parkissa päivystää erityisen turvallisuuskoulutuksen saanut Bike Patrol -henkilö, joka varmistaa, että toiminta on turvallista ja asianmukaista. Häneltä voi tarvittaessa pyytää apua sopivan reitin valintaan ja vinkkejä pyöränhallintaan. Koko Ski Centerin henkilökunta on ensiapukoulutettuja.

Ellivuoressa ajetaan lauantaina 20. elokuuta enduromaastopyöräilyyn suuntautuva Fundurocupin osakilpailu jo toistamiseen. Mukaan on ilmoittautunut 180 maastopyöräenduron harrastajaa. Kilpailu myytiin täyteen jo lopputalvesta.

Ellivuori bike park, Karkunkyläntie 600, Sastamala. Avoinna ke klo 15-20, la klo 10-17 ja su klo 11-18, suljettu la 20.8. ja la 27.8. Hissiliput alk. 18 €. www
Ellivuori bike park

Bike parkin maisemat ovat upeat. Kuva: Miikka Mäkelä

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat