Vanhan musiikin ystävät löysivät jälleen Sastamalaan: Festivaali sai runsaasti kiitosta yleisöltä ja muusikoilta

Uutiset

Uudessa kansainvälisessä yhteistyössä festivaalijohtaja Johannes Rantanen näkee valtavia mahdollisuuksia.

Sastamala Gregoriana

Sastamalan Pyhän Marian kirkon käytävällä festivaalijohtaja Johannes Rantanen (vasemmalla) ja taiteellinen johtaja Michael Fields. Kuva: Markku Uusitalo

Sastamala Gregoriana oli menestys. Festivaali sai runsaasti kiitosta järjestelyistä niin yleisöltä kuin muusikoiltakin.

Vanhan musiikin ystävät löysivät jälleen Sastamalaan. "Yleisöä festivaalilla vieraili vajaa 2 500 henkilöä", ynnää festivaalijohtaja Johannes Rantanen. Viikon varrelta hän nostaa tähtihetkeksi Cappella Pratensiksen Suomen ensivierailun ja heidän upean konserttinsa lähes täydessä kirkossa.

Johannes Rantanen iloitsee Sastamala Gregorianan saamasta näkyvyydestä. Festivaali nautti suurta mediahuomiota niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Sastamala Gregoriana on aloittanut yhteistyön Stockholm Early Music Festivalin kanssa. Kysymyksessä on Pohjoismaiden ja Baltian suurin vanhan musiikin tapahtuma. "Tätä toivon myös kaupungin arvostavan sekä näkevän siinä ja muussa uudessa kansainvälisessä yhteistyössä piilevät valtavat mahdollisuudet, joiden eteen olen tehnyt roppakaupalla vuosien mittaan työtä", Johannes Rantanen sanoo.

Teemasarja Kaupungit vetten päällä saa jatkoa Sastamala Gregorianassa ensi kesänä. Tuolloin vuorossa on Wien. Lipunmyynti aukeaa helmikuun alussa, samalla julkaistaan ohjelma ja esiintyjät. Festivaali järjestetään 14.-21. heinäkuuta.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat