Taisto Toivosen taidetta Jaatsilla

Uutiset

Puupiirtäjä teki työuran palomiehenä.

Kulttuuritalo Jaatsi

Kulttuuritalo Jaatsi.

Puupiirtäjä Taisto Toivosen taidetta on kesällä esillä Sastamalassa Kulttuuritalo Jaatsilla. Näyttely on läpileikkaus Tyrväällä syntyneen taiteilijan tuotantoon ja tarinaan.

Taisto Toivonen aloitti piirtämisen jo 15-vuotiaana Tampereen työväenopistossa Reino Viirilän opetuksessa. Varttuneempana hän opiskeli Suomen Taideakatemian koulussa maalausta ja grafiikkaa.

Työuran Taisto Toivonen teki palomiehenä Tampereella. Tämä varmisti taiteen riippumattomuuden, kun leipä tuli toisaalta.

Taisto Toivosen teoksissa voimakkaat ekspressiot ja vahva värimaailma muuttuivat vuosikymmenten saatossa grafiikkaan, taidokkaaseen puupiirtämiseen. Teemat johtavat alun raskaan työläiselämän kuvauksista luontoa tutkiviin ja kantaaottaviin teoksiin. Hänen mittavaa tuotantoaan on ollut esillä paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Teoksia on runsaasti merkittävissä taiteen kokoelmissa.

Jaatsin näyttelyn Tasan vinossa nimi viittaa Taisto Toivosen fyysiseen lahjakkuuteen. Kaikki vinossa seisomisesta steppaukseen kuului seuramiehen osaamisalueeseen.

Näyttelyn ovat koonneet kuvataiteilija Kati Juurikka ja taiteilijan tyttärentytär Tiia Viitanen. Töitä on mukana Sastamalan ja Nokian kaupunkien sekä Taisto Toivosen suvun ja läheisten ynnä ystävien kokoelmista.

Tasan vinossa, puupiirtäjä Taisto Toivosen teoksia, Kulttuuritalo Jaatsi, Gallen-Kallelan katu 1, Sastamala. Avoinna 14.8. saakka päivittäin klo 12-18.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat