Hirvisaalis pieneni Sastamalan seudulla

Uutiset

Satakunnassa kaadettiin yli 2 600 hirveä.

Hirvi tiellä. Kuva: Liikenneturva / Nina Mönkkönen

Satakunnassa kaadettiin yli 2 600 hirveä. Lähiseudun riistanhoitoyhdistysten alueilla saalismäärä väheni.

Riistanhoitoyhdistysten rajat eivät noudattele kuntia. Hirviä kaadettiin Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella 112 (152), Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 89 (117), Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella 34 (60), Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella 61 (87), Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 142 (151), Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 70 (89) ja Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 157 (174). Suluissa ovat edellisen kauden luvut.

Satakunnassa käytettiin myönnetyistä pyyntiluvista noin neljä viidestä. Saaliista 47 prosenttia oli vasoja ja aikuisista hirvistä runsas puolet uroksia. Tarkalleen saalismäärä oli 2 626.

Hirvieläimiä metsästäviä seuroja tai seurueita on Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella parisataa. Metsästyskortin lunastaneita on noin 15 000 ja heistä arviolta kuutisentuhatta osallistuu jahteihin.

· · · · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat