Suuret tilannenopeudet ja ulosajot huolestuttavat Sastamalassa

Uutiset

Useamman muuttujan osalta paikkakunnan tilastot ovat synkemmät kuin maassa keskimäärin.

Onnettomuus, auto

Onnettomuudessa vaurioitunut auto. Kuva: Pixabay

Sastamalassa liikenneturvallisuustyöryhmä on huolestunut suurista tilannenopeuksista ja ulosajojen määrästä. Useamman muuttujan osalta paikkakunnan tilastot ovat synkemmät kuin maassa keskimäärin.

Nopeusrajoitusten noudattamista seurataan Sastamalassa siirrettävien näyttötaulujen avulla. "Vuoden 2022 tulosten antama suuntaus on huolestuttava", toteaa liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylä Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Mittauspisteitä oli 25 ja niistä 22:lla yli kymmenen prosenttia kuljettajista ylitti sallitun nopeuden yli 10 km/h.

Sastamalassa yksittäisonnettomuuksien eli ulosajovahinkojen osuus on merkittävä. Se on noin kaksinkertainen muuhun maahan nähden.

Henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien määrä asukaslukuun suhteutettuna on Sastamalassa koko Suomen keskiarvoon verrattuna korkeampi. Paikkakunnalla korostuvat suistumisonnettomuudet, risteämis- ja peräänajo-onnettomuudet sekä nuorten kuljettajien mopo-onnettomuudet.

"Liikenneturvallisuuden tilannetta seurataan onnettomuuskehityksen, ajonopeudeksien noudattamisen ja asukkailta saadun palautteen perusteella", kertoo kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki. Hän toimii liikenneturvallisuustyöryhmän puheenjohtajana.

Onnettomuusmäärissä on havaittavissa kasvua etenkin henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien osalta. Niitä raportoitiin viime vuonna 22, kun vuonna 2021 niitä oli 15.

Liikenneturvallisuustyöryhmä muistuttaa, että turvallisen liikenneympäristön luominen on jokaisen tiellä liikkujan vastuulla.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat