MAINOS

Naksu Orava jolkotti

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Kevät oli Hirvilahdessa jo pitkällä. Linnut lauloivat, puiden hiirenkorvat kertoivat lehtiasun valmistumisesta ja aurinko loimotti iltaisin yhä pidempään. Ei kuitenkaan paistetta ilman varjoa.

Harmaan epäilyksen verhon Hirvilahden kevääseen loi karkkihimo. Pienen kylän nuoriso oli huhupuheiden mukaan ryhtynyt syömään makeisia enemmän kuin napa vetää. Myös hammaslääkäri oli temmattu sotkuun, koska hänen väitettiin vaitiolollaan siunanneen alkaneen purukalustojen rappeutumisen. “Minkäs mä sille voin, jos penskat haluaa nameja vetää. Oma on häpeensä”, väitettiin tohtorin sanoneen.

Naapurikaupunki Kukkaniityssä pohdittiin aivan toisenlaisia ongelmia. “Mani toolks ja manista toolkataan”, tokaisikin eräs ikiaikaisiin keskustelunaiheisiin kyllästynyt paikallisen konditorian pullajonossa kerran. Kaupunkilaisten keskuudessa närää aiheuttivat erityisesti Kukkaniityn hallintorattaan taannoin tekemät päätökset. “Outoa, outoa”, mutisi mies konditoriassa. Hallinnossa oli nimittäin päätetty kustantaa koko kaupungin tekninen toimi opintomatkalle Ruotsin-laivalle. Syksyllä järjestettävällä reissulla on tarkoitus tuijottaa paatin kampiakselia kolmen hengen ryhmissä vuorokauden ympäri. Akselin pyörähdyskerrat lasketaan muistiin, kirjataan ruutupaperille ja verrataan kaupungin ruohonleikkurin takapyörien akselien pyörähdyskertoihin. Myöhemmin tulokset esitellään mm. kaupunginjohtaja Reija Kulkkoselle ja kaupunginhallitukselle. Tutkimuksen tarkoituksena on verrata erilaisten akselien tekemiä pyörähdyksiä ja tutkia akselimateriaaleja. Laivamatkan lisäksi hallintokoneistosta putkahti keväällä esitys, joka kannattaa ylikulkusillan rakentamista Hirvilahden-tielle. “Kun ei ne marjastajat kai pääse muuten tien toiselle puolelle syksyisin”, tuumasi konditoriassa seisoskellut mies ja kaatoi kahvia kuppiinsa.

“Phuh-huuh”, kuului Hirvilahden yössä. Naksu Orava jolkotti ympäri kuntaa. “Olen nähnyt tänään mielenkiintoisia asioita. Tuolla toisessa päässä kuntaa olevalla pellolla Päätön Päämies ratsasti pianotuolilla”, Naksu kimitti juostessaan. Kunnassa kiersi myös mielenkiintoinen juoru. Sen mukaan Naksu Orava oli joskus kerännyt koko kesän käpyjä ja huomannut talvella, ettei omistakaan hampaita.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top