MAINOS

Säästöihin on ryhdyttävä

Johtaja

Äetsän sivistyslautakunta pohti talousarviota kokouksessaan viime viikolla. Pitkäksi venyneessä kokouksessa puhutti niin uimahallien kohtalo kuin myöskin viitos-kuutosten siirtäminen Äetsän kouluun eli entiseltä nimeltään yläasteelle.

Äetsän talous on niin huonossa kunnossa, että pakollisiin säästöihin on ryhdyttävä. Ensimmäiset oikeat askeleet otettiin viime viikolla, kun sivistyslautakunta päätti äänin 4-3 ehdottaa suljettavaksi Kiikan uimahallia. Päätös ei ole lopullinen, sillä asiasta päättää vielä myöskin kunnanhallitus sekä valtuusto. Asia herättää varmasti keskustelua vielä pitkäksi aikaa, mutta ratkaisuja asioiden hyväksi on tehtävä, jotta taloutta saataisiin korjattua edes jonkin verran.

Jos uimahalli suljetaan, vähenee myöskin nuorisosihteerin ja liikuntasihteerin työrupeama. Näiden tehtävien yhdistämistä valmistellaan tulevaa varten.

Viitos-kuutosten siirtäminen kaikista ala-asteen kouluista Äetsän koululle ei ole yksiselitteinen asia. Asian takana piilee laki, jonka mukaan viidennen ja kuudennen luokan oppilaille tulee pakolliseksi fysiikka ja kemia jo ehkä ensi syksynä. Siirto olisi huono asia pienille kouluille, jolloin niiden oppilasmäärä vähenee edelleen. Tällöin pienet koulut saattaisivat joutua lopetusuhan eteen. Taas Äetsän koululle tapahtuma olisi mitä parhain, sillä oppilasmäärä kasvaisi ja näin turvattaisiin koulun tulevaisuus.

Koulunkäynnin mahdollisuuksiin ei saisi kohdistaa liikaa säästöjä, sillä veronmaksajien määrä pienenee kunnassa sitä mukaa, mitä enemmän säästöjä kohdistetaan koulupuolelle. Asiaa pitää tutkia monelta kannalta ennen kuin päätöksiä voi tehdä. Kaikkia kouluja ei voi sulkea ja keskittää yhteen paikkaan, vaan nuorimmille koululaisille on turvattava mahdollisuus opiskella rauhallisessa ympäristössä ilman minkäänlaisia uhkia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top