MAINOS

Vuoden vaihtuminen toi uudet kujeet

Johtaja

Vuosi vaihtui jälleen kerran lumisateen ja pakkasen kera. Uusi vuosi tuo yleensä mukanaan uudet kujeet, niin arkielämässä kuin myös työpaikoilla. Suurin muutos vuodelle 2002 on se, että suomalaisten oma rahayksikkö markka poistuu käytöstä helmikuun 2002 jälkeen. Tämän jälkeen käytössämme on Euroopan yhteinen rahayksikkö euro.

Euron käyttöönotto tapahtui vuoden vaihduttua kello 24.00. Euro on ollut markan rinnalla käytössä jo tilinauhoissa, kauppojen hintalapuissa ja laskujen toisena summana noin vuoden päivät. Tämän olisi pitänyt helpottaa ihmisten suhtautumista euroon uutena rahayksikkönä. Mutta ainahan uusi rahayksikkö tuo omat ongelmansa mukanaan. Eniten euron tulo on työllistänyt pankkeja sekä kauppiaita.

Kauppaan mentäessä kuluttajan on muistettava se, että tarkistaa onko hinta markka- vai euromääräinen. Suurin osa hinnoista on euro määräisiä, jolloin ne tuntuvat todella edullisilta markkaan verrattuna. Myös laskun loppusumma kannattaa tarkistaa, sillä jos väliin onkin livahtanut markkamääräinen hinta ja sen maksaakin euroina, niin tappiota kertyy 5,94573 markkaa per euro. Pankkiautomaateista saa vain 20 ja 50 euron seteleitä, ne vastaavat noin 119 markkaa ja 297 markkaa.

Uuteen rahaan tottuminen vie oman aikansa mutta muutaman vuoden päästä sitä ei enää mieti, vaan silloin se on jo itsestäänselvyys.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top