MAINOS

Kelakortilla pääsee

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Vuosi vaihtui Hirvilahdella rakettien räiskyessä. Hieman ennen puoltayötä kunnan pääraitin ja Kukkaniityn kaupunkiin johtavan tien risteykseen pysähtyi valkoinen henkilöauto. Kulkupelin ovessa komeili Hirvilahden vaakuna. Autosta astui ulos kaksi virkapukuista henkilöä. He asettuivat pysäytysmerkin kanssa seisomaan tien varteen.

Hieman etäämmällä risteyksen tapahtumia seurasivat kunnanjohtaja Keijo Niemen autosta kunnanjohtaja itse ja valtuuston puheenjohtaja Anneli Hurjanen. “Kyllä tämä oli sitten hyvä keksintö”, Niemi mutisi Hurjaselle. Valtuuston puheenjohtaja nyökytteli myöntävästi. Lämmin hetki rikkui, kun auton ikkunaan koputettiin. Lasin takana seisoi Kukkaniityn Sanomien toimitussihteeri Ilpo Ojala. Kunnanjohtaja Niemi avasi ikkunan.

“Mitä ihmettä tuolla tapahtuu?” Ojala kysyi ja viittilöi autoilijoita pysäyttävien virkapukuisten hahmojen suuntaan. “Siellä paisutetaan kunnan rahapussia. Valtuusto teki joulukuussa päätöksen, jonka mukaan ulkopaikkakuntalaiset maksavat Hirvilahden kunnan omistamilla teillä liikkumisesta 0,10 euroa”, kunnanjohtaja Niemi vastasi. “Eikö olekin halpaa? Kymmenellä sentillä saa ajella koko päivän!” hihkui valtuuston puheenjohtaja Hurjanen vieressä.

“Miten kotikunta todistetaan? Tai entä jos ei ole tarvittavaa todistusta mukana?” Ojala jatkoi tenttaamista. “Passista tai ajokortista kotikuntatietoa ei löydy, mutta Kelakortista kyllä”, kunnanjohtaja vastasi. “Kuvaton Kelakortti ei tietenkään käy henkilöllisyystodistuksesta, joten kuvattoman Kelakortin lisäksi Hirvilahden teille pyrkivillä pitäisi olla mukana vaikkapa passi tai ajokortti”, Niemi jatkoi. “Mikäli tarvittavia todistuksia ei kulkijalta löydy, ei Hirvilahden teille ole asiaa”, säesti valtuuston puheenjohtaja Anneli Hurjanen jämäkästi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top