MAINOS

Miehet valkoisissa 2/4

Kenraalin päiväkirja

Mika Hyssi

“Tästähän tuli varsinainen operaatio fiasko”, päivittelee Waterberg. “Oliko sinun aivan pakko matkia juuri tällä kertaa Ritari Ässää”, jatkaa kenraali.
“Hasselhoff ja se auto olivat sarjassa niin ihania… Ja itsehän nimesit tämän operaatio Fiaskoksi”, puolustaa Mustikkajoki. “Minun sitäpaitsi piti olla lääkäri, eikä mikään sairaanhoitaja. Näytänkö minä muka sairaanhoitajalta? Tämä on lääkärin takki, ei minkään hoitajahupakon hame.”
“Onko sillä nyt mitään merkitystä. Operaatio on jo pilalla. Otetaan käyttöön varasuunnitelma”, ideoi Waterberg.
“Mikä se on?”
“Mistä minä tiedän. Ideoidaan, Mustikkajoki, ideoidaan.”

“Noniin, miehet valkoisissa. Perillä ollaan. Kammari on tuolla päin. Jos saan luvan pyytää arvon herroja sisään”, pilailee vanhempi konstaapeli Fagerholm. Naakka röhöttää vieressä.
“Arvon poliisiherrat”, aloittaa Waterberg. “Ennenkuin tutustumme työpaikkanne ankeisiin oloihin, saanen pyytää tupakan ystävälleni Mustikkajoelle. Hän on nikotiiniriippuvainen”, pyytää kenraali.
“Olkoon menneeksi. Naakka, ojenna herralle tupakka”, komentaa Seppo.

“Tuhannet kiitokset, konstaapeli Naakka”, vastaa Mustikkajoki. Kun Naakan ja Mustikkajoen katseet kohtaavat, Mustikkajoki mulkaisee herraa tainnuttavasti. Silmät pullistelevat kuin Suomen vahvimman miehen hauis. Naakka pyörtyy. Seppo juoksee apuun. “Mitä teit hänelle?” kysyy Seppo hätääntyneesti. “Katsohan tänne niin näytän”, vastaa Mustikkajoki ja toistaa muljautuksen. Veijarit hyppäävät poliisiautoon ja porhaltavat karkuun. “Tässä riittää taas selittelemistä.”

Kenen Nissan Sunny on?
Miksi Waterberg ja Mustikkajoki ovat valkoisissa?
Miksi he kaahasivat?
Mikä on operaatio Fiasko?
Mitä ihmettä on tekeillä?

Näihin ja muihin kysymyksiin saadaan ehkä selvennystä, kun tarina jatkuu kahden viikon kuluttua, tiistaina 10.9.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top