Allekirjoittanut keittää perunoita hyvin harvoin. Yleensä teen lohkoperunoita, paistinperunoita, uuniperunoita, tai muusia. Varsinkin lohkoperunat vievät minulta kielen mennessään. Edes taannoinen akryyliamidikohu ei vienyt paistohalujani.
Lohkoperunat
5 perunaa
öljyä
suolaa
paprikajauhetta
(suolan ja paprikajauheen voi korvat grillimausteella)
1. Leikkaa perunat lohkoiksi.
2. Laita öljyä kulhoon ja kieputa perunalohkot öljyssä.
3. Levitä öljytyt perunalohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
4. Ripottele suola ja paprikajauhe tai grillimauste perunalohkojen päälle.
5. Paista 225-asteisessa uunissa kullaruskeiksi.
6. Nauti lohkoperunat lisäkkeenä esimerkiksi lihan tai kalan kanssa. Lohkoperunat maistuvat myös sellaisinaan ja majoneesin kera.
Vinkki: Rypsiöljyn sijaan voi kokeilla oliiviöljyä. Se antaa hieman erilaisen maun.