MAINOS

Vesijohdot voivat jäätyä kovassa pakkasessa

Uutiset

Samuli Kinnari

Loppuviikolla lauhemman jakson jälkeen pakkasen ennustetaan taas kiristyvän. Kylmä sää on entisestään lisännyt vesiongelmia monissa talouksissa, sillä vähäisten syyssateiden kuivattamien kaivojen putkistot ovat paikoin jäätyneet. Ongelmia jäätymisen kanssa on ollut myös kuntien ja kaupunkien vesijohtoverkkoihin liitetyissä talouksissa.

“Kovilla pakkasilla vesijohdot jäätyvät herkästi ja rikkoutuessaan vahingot voivat olla merkittäviä”, muistutetaan Huittisten kaupungin vesihuoltolaitokselta. Vahinkoja voi ehkäistä putkistojen ja vesimittarien suojauksella. “Tehokasta ennaltaehkäisyä ovat riittävät lämpöeristeet, sähkölämmittimet ja irtopattereiden käyttö sekä putkiin asennettavat sähkövastukset, jotka pitävät putket automaattisesti sulana”, vesihuoltolaitokselta todetaan. Huonosti eristetyille putkille voi ensiapuna jättää vesihanan hitaasti valumaan, sillä juokseva vesi estää jäätymistä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top