MAINOS

Saapuminen

In English, my dear. In English!

Ilkka Koskinen

Tulin Englantiin syksyksi vaihto-opiskelemaan, koska halusin oppia kieltä ja kokeilla elää muuallakin kuin Suomessa. Kerran aiemmin olin käynyt Lontoossa, mutta nyt olin menossa Manchesterin lähelle Salfordin yliopistoon.

Tulin laivalla Ruotsista, laivayhtiön bussi vei suoraan rautatieasemalle Newcastleen. Junalippujen hinnoista tietoisena yritin etsiä bussiasemaa, mutta karttaan merkitylla paikalla oli rakennustyömaa. Siis junalla Manchesteriin, josta taksilla Salfordiin. Matkan varrella sateiset maisemat vaikuttivat ankeilta, Salford on tiettävästi ollut Manchesterin slummialuetta 1930-luvulla. Vieläkin hienoja rakennuksia ja purkukuntoisia mörskiä on vieri vieressä.

Jonotin sateessa avainta Castle Irwellin opiskelijakylän asuntooni. Asunto oli ihan mukava. Tosin 11 hengen soluasunnossa ei voi välttyä meluhaitoilta ja siivoojan käynti yleisissä tiloissa lienee välttämätöntä. Asunnot ovat vanhoja ja se näkyy kunnossa, mutta toistaiseksi olen viihtynyt. Muissa huoneissa asuu neljä ranskalaista, kaksi brittiä, saksalainen ja minä.

Viikon aikana rekisteröidyin yliopistoon, joten pääsin käyttämään kirjastoa ja tietokoneita. Aloitustilaisuuksissa sain infoa opiskelusta ja muusta elämästä täällä. Luennolla olen ollut vasta kerran, jonkin verran tuntui menevän ohitse englanninkielisestä puheesta. Viikon mukava yllätys oli myös, että uimahalli kuuluu yliopiston asuntoloiden hintaan. Siellä on myös ihan kelvollinen sauna, jota en täältä odottanut löytäväni.

Muualla Englannissa en ole vielä kaynyt. Paitsi Manchesterin keskustassa katselemassa paikkoja ja nähtävyyksiä. Mutta lähiaikoina on tarkoitus matkustaa pitkänä viikonloppuna Irlantiin ja muutenkin tutustua Brittein saariin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top