ILMOITUS

Säästöliekillä

Formulaherra

Mika Hyssi

Viime viikon perjantaina autonvalmistaja Ford ilmoitti, että heidän omistamansa Jaguar-talli ja Cosworth-moottoritehdas laitetaan myyntiin. Uutinen on ikävä kolaus formulasirkukselle ja etenkin pienen budjetin Minardi- ja Jordan-talleille, jotka ovat käyttäneet Cosworthin tekemiä moottoreita. Todennäköistä on, että tallille ja tehtaalle löytyy uusi omistaja, mutta myös sulkeminen on Fordin mukaan mahdollista.

Fordin vetäytyminen formula ykkösistä varmasti saa vauhtia koko lajille suunniteltaviin säästötoimenpiteisiin. Kansainvälinen autoliitto FIA on väläytellyt ensi kaudelle moottorisääntöä, jonka mukaan moottorin pitäisi kestää kaksi peräkkäistä GP-viikonloppua. Autotehtaat Mercedes-Benz, Honda ja BMW eivät säännölle lämpene, vaan ehdottavat, että uusi moottori vaihdettaisiin autoihin lauantaiaamuna. Samalla moottorilla tulisi selvitä seuraavaan GP-lauantaihin saakka. Ei huono säästöliekkiehdotus.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top