MAINOS

Kuu kiurusta kesään – Ensimmäinen nähty Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Kiuru

Kiuru.

Maaliskuun alun kosteat ja lämpimät kelit ovat tuoneet muuttolintuja maisemiin.

Sastamalassa Villilässä havaittiin keskiviikkona yhdeksän töyhtöhyypän kiertelevä parvi ja kevään ensimmäinen yksittäinen kiuru Pirkanmaalla. Sepelkyyhkyjä on myös ollut liikkeellä. Nokialla Kauniaisissa on puolestaan nähty kolme uuttukyyhkyä.

Hiirihaukkoja ja maakotkia muuttaa ennakoiden kevään läpimurtoa. Muuttavia maakotkia on havaittu kuukauden sisällä vähintään neljätoista. Laulujoutsenten, telkkien ja isokoskeloiden määrät lisääntyvät sulissa. Harmaalokkeja alkaa näkyä ja kuulua taivaalla ja sulapaikoissa. Niiden joukosta voi löytää isokokoisen ja mustasiipisen merilokin.

Takatalvi saattaa ajaa töyhtöhyypät ja kiurut etelämmäksi, mutta ne palaavat nopeasti takaisin olosuhteiden parannuttua.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top