MAINOS

Valtio parantaa teiden talvihoitoa Pohjois-Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Talvihoito, korotukset

Teiden talvihoidon korotukset eteläisessä Suomessa.

Maanteiden talvihoitoluokkia nostetaan valtion lisärahoituksen turvin. Kohteissa painottuvat raskaan liikenteen reitit sekä liikenteelliset tarpeet.

Sastamalan suunnalla teiden talvihoitoa korotetaan maantiellä 249 Häijään ja Kyröskosken välillä, valtatiellä 11 Kiikoisten ja Kullaan välillä sekä maantiellä 259 Mouhijärven ja Lavian välillä.

“Hoitoluokkien korotukset kohdistuvat pääasiassa vähäliikenteiselle verkolle ja näissä on huomioitu raskaan liikenteen tarpeet. Täsmähoitoa ja palveluhiekoituksia kohdistetaan alueen asiakastarpeiden mukaan”, sanoo kunnossapidon ja digitalisaation asiantuntija Otto Kärki Liikennevirastosta.

Pirkanmaan teillä talvihoitoon on luvassa parannusta 183 kilometrille. Satakunta kuuluu Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueeseen, jossa määrä on 102 kilometriä.

Pidemmän tähtäimen vaikutukset ovat myös työn alla. “Uudistamme talvihoidon toimintalinjat tänä vuonna ja uusi urakkamalli on käytössä syksyllä 2019 alkavissa urakoissa. Myös digitalisaatio mahdollistaa uudenlaiset avaukset laadun seurannassa ja toimenpiteiden kohdentamisessa”, Kärki kertoo.

Valtio myönsi teiden talvihoitoon kahden miljoonan lisärahoituksen.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top