Kokemäenjoen juoksuttamisessa joudutaan tasapainoilemaan

Uutiset

Äetsän voimalaitos, Kokemäenjoki

Äetsän voimalaitos.

Ennustetut sateet nostavat ennestään suuria vedenkorkeuksia. Juoksutusten kanssa joudutaan tasapainoilemaan, jotta Kokemäenjoella vältyttäisiin merkittäviltä tulvavahingoilta.

ELY-keskuksen mukaan toistaiseksi on selvitty veden nousemisella pelloille Huittisissa. Rakennuksille ei vahinkoja ole aiheutunut. Tulvakeskus kuitenkin ennakoi katsauksessaan, että taloja voi jäädä veden saartamiksi.

Voimakkaita sateita odotetaan sekä Pirkanmaalle että Satakuntaan viikonloppuna. Juoksutuksia pyritään suunnittelemaan voimalaitoksilla siten, että virtaamahuippu Kokemäenjoen ala- ja keskiosalla jäisi mahdollisimman pieneksi. Samalla huolehditaan siitä, että ongelmia ei aiheutuisi myöskään säännösteltyjen järvien rannoilla.

“Sääennusteita seurataan nyt tiiviisti”, kertoo johtava vesitalousasiantuntija Diar Isid Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Tilanne hahmottuu paremmin ensi viikolla. Silloin tiedetään toteutuneet sademäärät ja tulevat sääennusteet tarkentuvat.

Kokemäenjoella vedenkorkeus ylitti Kiikassa tulvarajan torstaina iltapäivällä.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top