Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamala investoi voimakkaasti kouluihin ja varautuu Prisman tuloon

Uutiset

Talousarvioesitys on tasapainossa.

Sastamala, Prisma

Havainnekuva Prisman sijoittumisesta.

Tulevan vuoden talousarvioesitys on Sastamalassa tasapainossa. Budjetti sisältää monia tulevaisuuteen tähtääviä investointeja.

Sylvään yläkoulun yhteyteen rakennetaan Taitotalo. Hankesuunnitelma valmistuu ensi vuoden aikana.

“Kokonaisuus palvelee paitsi koulua myös harrastustoimintaa ja esimerkiksi Sastamalan Opiston tarpeita”, kertoo kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. Rakennukseen tulee tilat liikunnalle, käsitöille, kotitaloudelle, kuvataiteelle ja musiikille. Rakentaminen on ajoitettu vuosille 2022-2024. Koulun päärakennukseen tehdään tiivistyskorjauksia, joiden aikataulu tarkentuu.

Mouhijärven yhteiskoulun uudisrakentamisen ja saneerauksen on määrä alkaa ensi vuonna. Suunnittelun pohjana käytetään nykyistä oppilasmäärää. Tämä tarkoittaa, että Häijään koulu jatkaa toistaiseksi toimintaansa.

Suodenniemelle rakennetaan uusi urheilutalo. Hanke etenee toteutukseen heti, kun se saa vihreä valoa. Valtuusto käsittelee hankesuunnitelmaa keväällä.

Päiväkoteihin kaupunki investoi Häijäässä ja Kiikoisissa.

Kunnallistekniikassa valmistellaan Prisman tuloa Vammalaan. Vammalantien jatke luo elinvoimaa sekä edistää Roismalan ja keskusta-alueen rakentumista yhteen. Mouhijärvellä aloitettu rinnakkaisväylän rakentaminen jatkuu.

Kaupungin nettoinvestointitaso omaan omistukseen on ensi vuonna 8,25 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi lisäksi toteutetaan noin kahden miljoonan hankkeet kiinteistöleasingillä. Suunnitelmavuosina kokonaisinvestoinnit ovat yhteensä 34 miljoonaa euroa. Tarve jatkuu vielä pitkään samalla tasolla.

Talousarvion käsittely alkaa kaupunginhallituksessa. Lopulliset päätökset tekee valtuusto.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top