Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamala ja Punkalaidun mukana kirjelmässä: Pirkanmaa vaatii lisää määrärahoja liikenneverkolle

Uutiset

Niukkuuden jakaminen heikentää maakunnan kehitystä ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Kangastie

Reikä tiessä.

Pirkanmaan kunnat ja kaupungit ovat huolissaan liikenneverkon määrärahojen niukkuudesta. Sastamala ja Punkalaidun ovat mukana yhteisessä kannanotossa.

Tienpidossa niukkuuden jakaminen heikentää maakunnan kehitystä ja elinkeinoelämän kilpailukykyä. Tämä näkyy erityisesti alemmalla tieverkolla.

"Jotta korjausvelan kasvu saadaan Pirkanmaalla edes pysäytettyä, vuosittainen päällystys pitää olla 300-350 kilometriä ja rahoitustason noin 25 miljoonaa euroa", kirjelmässä todetaan. "Korjausvelan vähentäminen vaatii vielä suurempaa rahoituksen nostoa useammalle vuodelle, esimerkiksi 10-15 vuodeksi. Siksi perusväylänpidon kokonaisrahoituksen pitää Pirkanmaalla nousta 58-60 miljoonaan euroon vuodessa. Sillä korjausvelan kasvu pysähtyisi ja lähtisi hienoiseen laskuun."

Kunnat ja kaupungit muistuttavat, että Pirkanmaa on maamme merkittävin logistinen solmupiste. "Kasvavan ja elinkeinoelämältään monipuolisen maakunnan liikenneverkolle tulee osoittaa korjausvelkaa vähentävä pitkäaikainen rahoitus."

Tampere-Pori-radalla on Sastamalassa junaliikenteen kehittämistarpeita. Valtatiellä 11 Murhasaaren kohta Nokialla kaipaa investointia.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: