Tuomi Logistiikkaa esitetään joukkoliikenteen järjestelijäksi Sastamalassa, oppilaskuljetuksissa ei ongelmia

Uutiset

Asia on kaupunginhallituksen käsiteltävänä.

Koulukuljetus. Kuva: Liikenneturva

Sastamalassa joukkoliikenteen ja oppilaskuljetusten linjaratkaisu on kaupunginhallituksen käsiteltävänä. Asia jäi kesällä pöydälle.

Tämän syksyn oppilaskuljetukset ovat käynnistyneet. Niissä ei ole mitään erityisiä ongelmia ilmennyt.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Tuomi Logistiikan välisissä neuvotteluissa on tarkentunut yhtiön rooli hyvinvointialueen henkilökuljetusten organisoijana. Kunnissa toteutettava palvelu- ja asiointiliikenne on jäämässä kuntien vastuulle.

Uudistuva ympäristölainsäädäntö kiristää merkittävästi käytettäville autoille asetettuja vaatimuksia. Käytännössä liikennöitsijöiden on uusittava kalustoa laajasti lähivuosina. Tämä ohjaa kilpailutuksia muun muassa sopimusten keston osalta. Aidon kilpailun toteutumiseksi sopimuskauden on oltava usean vuoden mittainen.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Tuomi Logistiikka hoitaa joukkoliikenteen sekä esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusten suunnittelun, kilpailuttamisen ja toteutuksen. Kaupunki ja yhtiö käynnistävät yhteisen kehityshankkeen henkilöliikenteen yhdistelystä. Tavoitteena on, että Tuomi Logistiikka vastaa jatkossa henkilöliikennekokonaisuuden suunnittelusta ja toteuttamisesta Sastamalassa. Järjestelyä koskevat yksityiskohdat tuodaan myöhemmin erikseen sivistyslautakunnan ja kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Yritysvaikutusten arvioinnin pohjaksi on käyty neuvottelut paikallisten liikennöitsijöiden kanssa.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat