MAINOS

Joulunavaus

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Hirvilahden keskustassa satoi lunta. Oli marras-joulukuun vaihde. Maa peittyi hiljalleen valkoiseen vaippaan.

Yrittäjiä ja kunnan edustajia oli kokoontunut kunnanvirastolle. Joukkion tarkoituksena oli kerrata joulunavaustapahtuman järjestelyjä. Yrittäjät ja kunnan väki olivat kokoontuneet jo alkusyksystä lähtien aina parin viikon välein suunnittelemaan juhlaa.

Kunnanjohtaja Keijo Niemi oli alkujaan ehdottanut, että joulunavaus jätettäisiin tänä vuonna väliin. Esitys kuitenkin tyrmättiin. Näkemystään Keijo Niemi oli perustellut säästöillä. Liikuntasihteeri Pirkko Mäki puolestaan oli toivonut, että joulunavaus olisi tänä vuonna suuri aerobic-tapahtuma letkeiden kulkuslaulujen tahdissa. Mäenkään ehdotus ei juurikaan kerännyt kannatusta.

Loppujen lopuksi joulunavaus päätettiin järjestää yrittäjien esityksen pohjalta. Kauppias Reijo Kuoppala kumppaneineen oli laatinut ehdotuksen, jota kunnanjohtaja kuvaili tavallisen erikoiseksi. – Siis tässä on mielestäni jotain hieman outoa –, Keijo Niemi oli tarkentanut.

Reijo Kuoppalan ja kumppaneiden ehdotuksen mukaan joulunavauksen pitopaikaksi päätettiin kunnan tori. Esityksen pohjalta alkoivat marraskuun loppupuolella tapahtuman valmistelutyöt. Torille rakennettiin 30 metrin pituinen ja kymmenen metrin levyinen kehikko, jonka sisään nostettiin uima-altaan aihio. Suunnitelmien mukaan sammio täytetään joulunavauspäivän aamuna vedellä. Itse tapahtuma pidetään altaassa. Luvassa on mm. rumpuopiston oppilaiden Taas vetistä joulua -parodia sekä nuorisokuoron Vetiset, vetiset -sikermä.

Kuoppala ja kumppanit perustelivat uima-allasta sillä, että joulunavauspäivänä kuitenkin sataa todennäköisesti vettä. Olisi siis aivan sama, seisooko sateessa vai polskiiko reilusti vedessä. – Sitä siis pidin hieman outona, että allas on viitisen metriä normaalia allasta pidempi –, kuului kunnanjohtaja Keijo Niemen mutina viimeisimmässä kokouksessa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top