MAINOS

Hauska puheenjohtaja

Pieni kylä

Samuli Kinnari

Hirvilahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja, rouva Anneli Hurjanen on tunnetusti huumorinaisia. Tämä tunnettuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Hurjasta suoranaisesti pidettäisiin hauskana. Pikemminkin valtuuston puheenjohtaja haluaa, että hänet tiedetään hauskaksi. Ja kaikkihan kiltisti noudattavat vanhan sananlaskun ohjetta: rouvan pelko on viisauden alku.

Yleensä kunnanvaltuuston kokoukset alkavat hillittömällä naurunremakalla. Anne Hurjanen on ottanut tavakseen kertoa jokaisen palaverin aluksi hemaisevan tarinan. Sen jälkeen nauretaan.

“Aah, on niin mukava keventää tunnelmaa”, mietti Hurjanen kokousväen nauraessa hänen tuoreimmalle sutkaukselleen. Puheenjohtaja oli esittänyt valtuutetuille arvoituksen: “Mikä on vihreä ja pyöreä?” Koska vastaushalukkuutta ei ilmennyt, antoi Hurjanen puheenvuoron valtuutettu Yrjö Keilaselle. “En tiedä. Olisiko vihreä ilmapallo?” Keilanen tunnusteli. “Väärin. Se on kateellinen tomaatti!” huusi Hurjanen ja nauroi vedet silmistä valuen. Siinä vaiheessa kunnanjohtaja Keijo Niemikin tiesi, että on aika nauraa. Niinpä hän aloitti hohottamisen liikuntatoimensihteeri Pirkko Mäen suosiollisella avustuksella. Mäki nimittäin oli kontillaan pitkän pöydän alla ja kutitti Niemeä jalkapohjista.

Olipa Anneli Hurjanen saanut lempinimiäkin naurattajankykyjensä tunnustukseksi. Valtuuston puheenjohtaja tunnettiin muun muassa Huumori-Hurjasena, Hah-Hurjasena, Nauru-Annelina, Hahhelina ja Vitsihurttana.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top