MAINOS

Tä(h)ti ja piikkikorot

Sekalaiset artikkelit

Samuli Kinnari

Paula Koivuniemi on aikuinen nainen. Parhaillaan leidi viettää 35-vuotistaiteilijajuhlaa. Vuosien varrella komeetasta on tullut kiintotähti.

Seinäjoella 19. kesäkuuta vuonna 1947 syntyneen Paula Koivuniemen ura ei ole ollut ainaista ruusuilla tanssimista. Keikkailun hän toki aloitti jo nuorena tyttönä isänsä Maurin tanssiyhtyeen solistina. Ajan hengen mukaan Paula Koivuniemen musiikkitaipaleelle haettiin kunnon potkua Toivo Kärjeltä. Ensimmäinen kipaisu gurun luona ei vielä tuonut levytyssopimusta. Toivo kuitenkin painoi seinäjokelaistytön nimen muistiin.

Paula pakkasi kapsäkkinsä ja paineli Pohjois-Amerikkaan viettämään 1960-lukua. Jonkin aikaa rapakon takana oleskeltuaan hän kuitenkin palasi Suomeen. Kotiuduttuaan Paula meni uudelleen Toivo Kärjen puheille. Tapaaminen tuotti tulosta ja Paula Koivuniemi sai levytettäväkseen Perhosen. Kappaleesta tuli paitsi Paulan ensimmäinen plätty, myös ensimmäinen hitti. Saman kipaleen oli jo aiemmin purkittanut Iris Kangasniemi Yöperhonen-nimellä.

Seuraavalla vuosikymmenellä Paula Koivuniemi takoi lisää hittejä. 1970-luvun parhaimmistoon lukeutuvat esimerkiksi kappaleet Jos konduktöörin nait, Kapteeni aika ja Leikki riittää. Paula sai laulettavakseen myös hieman erikoisempia kipaleita, kuten hyvin omituisen A.I.E:n.

Esa Niemisen ja Paula Koivuniemen tiet kohtasivat 1980-luvun alussa. Tuottaja-sovittajan ja laulajan yhteistyö alkoi heti kantaa hedelmää. Tummat silmät, ruskea tukka on aikansa soitetuimpia kappaleita. Parinkymmenen vuoden takaisia tuttuja kipaleita ovat myös Luotan sydämen ääneen, Sata kesää, tuhat yötä ja Aikuinen nainen.

Viime vuosikymmenen aikana Paula Koivuniemen tähti alkoi säihkyä yhä kirkkaammin. Aikuisen naisen vahvat tulkinnat vahvistuivat entisestään. Paula levytti muun muassa kappaleet Uskon huomiseen, Muuttumaan et mua saa, Kun kuuntelen Tomppaa ja Kaikkein kauneinta.

Uuden vuosituhannen alkajaisiksi Paula asteli lavalle leidinä yhdessä Katri Helenan, Marionin ja Lea Lavenin kanssa. Mahtava kiertue täytti konserttisalit ympäri Suomea ja kotikatsomotkin televisioinnin ansiosta pariin otteeseen.

Lähde: Vexi Salmen kirjoitus Paula Koivuniemen Kaikki parhaat -levyn kansivihossa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top