MAINOS

Pieniä havaintoja

In English, my dear. In English!

Ilkka Koskinen

Viimeiset pari viikkoa ovatkin kuluneet osaltani esseitä kirjoittaessa, joten mitään uutta täällä ei ole tapahtunut. Joten nyt koetan hahmotella pieniä asioita, jotka ovat täällä erilaisia kuin Suomessa. Toivottavasti en kuulosta ylinegatiiviselta, mutta tällaiset yksityiskohdat ovat erottuneet.

Muovikassit: Ostitpa mitä vain minkä kokoisena tahansa mistä tahansa kaupasta, niin saat muovikassin, jos et siitä erikseen kieltäydy, vaikka asikkaalla olisi mukana kassi, johon ostokset laittaa. Muovikassit eivat mitään maksa, eikä niille juurikaan ole vaihtoehtoja. Ruokakaupan kassit eivät kuitenkaan kestä senkään vertaa kuin suomessa myytävät.

Roskaisuus: Asun Salfordissa, joka on ns. huonoa aluetta. Mutta muuallakin on nähty roskia, jotka pyörivät viikosta toiseen tonteilla ja kaduilla. Siivouspartioita näkyy silloin tällöin, muttei ilmeisesti tarpeeksi. Ruoka on täällä joissain tapauksissa enemmän pakattua, eikä roskia kerätä ainakaan meidan asuntomme roskakatoksesta kovin usein.

Ruoka: Opiskelijoille myytävä ruoka on aika lailla chipsi- ja burgerimenyytä, vaikka toki vaihtoehtojakin on. Tai sitten intialaisvaikutteista. Ruoka on yleisesti ottaen rasvaisempaa.

Sää: Syksy tuntuu kestävän pitkään. Puista ovat lehdet melkein lähteneet. On kylmää ja pimeää pidempään, eikä kunnon talvea tule. Lumi ei siis helpota pimeyttä.

Tupakointi- ja alkoholi: Huolimatta korkeasta hinnastaan tupakkaa kuluu täällä paljon. Eikä sen polttamista sisätiloissa juurikaan arastella, ainakaan opiskelija-asuntolan tiloissa. Oluella saatetaan poiketa luentojen välissä kampuksen pubissa ja muutenkin alkoholinkäyttö on arkisempaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top