Huittisten rosollimaraton huipentaa Saarioisten jouluvalmistelut
Saarioisilla vuoden kiireisimmät viikot huipentuivat Huittisten tehtaan viisipäiväiseen rosollimaratoniin.

Laatikoita Saarioisten Sahalahden tehtaalla. Kuva: Saarioinen
Saarioisilla vuoden kiireisimmät viikot huipentuivat Huittisten tehtaan viisipäiväiseen rosollimaratoniin. Tunnelma oli kuin suuressa urheilutapahtumassa, kun tehtaalla valmistuivat kaikki joulun ajan rosollit.
"Kolme viimeistä joulunalusviikkoa ovat meille Saarioisilla vuoden vilkkainta aikaa. Joulusesonkina meillä työskentelee vakituisen väen lisäksi noin 150 kausityöntekijää", kertoo innovaatiojohtaja Mirja Lonka.
Saarioinen on kolmella Suomen tehtaallaan valmistanut yhteensä yli viisi miljoonaa jouluruoka-annosta.
Uusi joulu on jo ovella
Jouluun valmistautuminen on Saarioisilla mittava, lähes koko vuoden kestävä ponnistus. Se aloitetaan suoraan edellisen joulusesongin päätyttyä.
"Ensimmäiset sopimukset joululaatikoiden juureksista tehdään heti alkuvuodesta suomalaisten maanviljelijöiden kanssa. Syksyn sadon kypsyttyä meille toimitetaan esimerkiksi porkkanaa 700 tonnia ja lanttua jopa miljoona kiloa", kertoo Lonka.